Збереження якості сирого м’яса, а також продовження термінів його реалізації – на сьогодні найважливіше питання. Адже під час зберігання в ній відбуваються складні біохімічні і мікробіологічні процеси, які
знижують якість, погіршують зовнішній вигляд, відтак роблять продукти непридатними для споживання.

Останніми роками виробники м’яса і курятини віддають перевагу упаковці з використанням бар’єрних матеріалів і модифікованої атмосфери. Вона захищає продукт і збільшує термін його придатності. Реальні терміни зберігання при температурі близько 0°С для яловичини — 15, свинини — 45, курятини — 90 днів.

Матеріал з найнижчими бар’єрними властивостями забезпечить термін придатності м’яса до 5 днів. До 15 —20 днів можна зберігати якісне м’ясо в упаковці з високобар’єрних плівок (EVOH), з модифікованою атмосферою (МАР).

Крім продовження термінів зберігання м’яса, наступна функція упаковки полягає в стимулюванні продажів. М’ясо в дорогій упаковці виглядає презентабельно. Також віддають перевагу краще запакованому м’ясу й через зручність зберігання: лоток займає мало місце в холодильнику, в ньому вигідно розморожувати продукцію, упаковка герметична і не пропускає сторонніх запахів.

При виборі упаковки для м’яса потрібно враховувати, що насамперед вона повинна забезпечити захист від навколишнього середовища, а саме: мати ті оптимальні властивості, які дадуть змогу зберегти первинну якість продукту, — пакувальний матеріал повинен бути достатньо міцним, герметичним, хімічно стійким, з високими показниками бар’єрних властивостей.

Компанія «ЛЕОНІКС» пропонує широкий асортимент лотків для пакування свіжого м’яса, птиці, риби, напівфабрикатів та інших продуктів. Лотки виготовлені з різних матеріалів і різноманітних типорозмірів: РР, РР/РЕ, РЕТ, РЕТ/РЕ, РР/EVOH/PP, PP/EVOH/PE з вологопоглинальними вкладками, для глибокого заморожування тощо. Крім того, в нашому асортименті представлені плівки РА/РЕ для термоформувальних машин, ламінати для запаювання лотків, жорсткі плівки АРЕТ/РЕ, пакети бар’єрні і типу дой-пак.

Також у асортименті компанії вологопоглинаючі вкладки, які використовують в упаковці для зберігання і транспортування свіжого або охолодженого м’яса, птиці, риби, овочів і фруктів.

Порівняно зі звичайною, упаковка з вологопоглинаючою вкладкою дає змогу утримати небажану рідину, що виділяється продуктами, забезпечує їх сухе і гігієнічне зберігання. В результаті, всередині упаковки зменшується розмноження мікроорганізмів, що дає змогу продукту довше зберігати свіжість і продовжує термін придатності товару, дає змогу уповільнити процес розморожування продуктів, нейтралізує неприємні запахи. Вкладки м’які, еластичні і, міцні, і найголовніше вони не розшаровуються навіть у вологому стані.

Вологопоглинаючі вкладки забезпечують чистоту і зручність при транспортуванні, запобігають протіканню упаковки, зберігають привабливий зовнішній вигляд продукту і аромат. Матеріал може бути, як з шаром ламінованим поліетиленом, так і зі спеціальним синтетичним шаром, а також на бажання замовника — кольоровими.

Комплексне постачання високобар’єрної упаковки


  • Плівка термоформувальна: PA/PE+EVOH та інші;
  • Плівка для запайки лотків: PET/PE, BOPA/CPP та інші;
  • Плівки Флоупак: BOPA/PE, PET/PE та інші;
  • Бар’єрні пакети: вакуумні, плоскі, Дой-пак та інші
    • Поверхневий та міжшаровий друк до 10 кольорів
    • Easypeel – легке відкриття
    • Antyfog – захист від запотівання
    • Hot tack – швидке гаряче упаковування
  • Бар’єрні лотки для пакування м’яса, риби, напівфабрикатів: PP, PP/PE, PET, PET/PE, PP/EVOH/PP, PP/EVOH/PP, PE з вологопоглинаючими вкладками для глибокої заморозки та інші
  • Упаковка для ротових страв, лотки для яєць (PET,ECO PET, PS), овочів та салатів та ін

Схожі пости